Ministerul Justiției implementează un nou articol din Acordul de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană

  • 18 Noiembrie 2023 10:55
Ministerul Justiției implementează un nou articol din Acordul de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană

Ministerul Justiției a lansat procedura de selectare a candidaților pentru poziția de arbitru din partea Republicii Moldova, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Potrivit art. 404 al Acordului, Republica Moldova urmează să propună o sublistă de cel puțin cinci persoane care doresc și sunt în măsură să fie arbitri, relatează sursa citată.

Conform art. 404 alin. (2) al Acordului de Asociere RM-UE „Arbitrii trebuie să dețină cunoștințe de specialitate și experiență în drept și comerț internațional. Aceștia trebuie să fie independenți, să își exercite atribuțiile în nume propriu, să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei organizații și a niciunui guvern, să nu fie afiliați guvernului vreunei părți și să respecte codul de conduită prevăzut în anexa XXXIV a Acordului de Asociere RM-UE”.

Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul (cu anexarea actelor justificative în acest sens), în limbile română și engleză, la sediul Ministerului Justiției din str. 31 August 1989, nr. 82 sau să-l remită electronic la adresa: [email protected]. Responsabil - Direcția relații internaționale.

Vor fi luate în considerare actele recepționate până la data de 30 noiembrie 2023, inclusiv.

Ministerul Justiției își rezervă dreptul să selecteze candidații cu cea mai mare experiență în domeniul dreptului și comerțului internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău