Ministerul Justiției cere aproape 100 de mii de lei de la un judecător, pentru un dosar pierdut la CEDO

  • 27 Octombrie 2017 17:07
Ministerul Justiției cere aproape 100 de mii de lei de la un judecător, pentru un dosar pierdut la CEDO Sursa: BizLaw

Ministerul Justiției vrea să obțină de la judecătorul Ion Muruianu aproape 100 de mii de lei. Ministerul a înaintat cerere de chemare în judecată împotriva magistratului, solicitând încasarea în beneficiul statului, în ordine de regres, a sumei de 94.735 de lei.

În susținerea cerințelor sale, reclamantul a indicat că, în aprilie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor omului a pronunțat hotărârea în cauza KENZIE GLOBAL LIMITED LTD vs Republica Moldova, scrie BizLaw. Firma s-a plâns Curții de încălcarea drepturilor garantate de art. 6§1 din Convenție și de art.1 din Protocolul nr.1. Aceasta a pretins că i-au fost încălcate drepturile, după ce nu a fost citată pentru a participa la o ședință de judecată, stabilită la Curtea Supremă de Justiție. În consecință, compania a fost prejudiciată, deoarece a pierdut în instanță.

Astfel, KENZIE GLOBAL LIMITED LTD s-a plâns Curții că, judecând recursul asupra încheierii Curții de Apel Economice din 2006, prin care a fost înlocuit creditorul chirografar, cu validarea creanței de peste 140 de milioane de lei, Curtea Supremă de Justiție nu a citat compania reclamantă KENZIE GLOBAL LIMITED LTD, pentru prezentare. Celelalte părți au participat la ședința de judecată. CSJ a admis recursul și a casat încheierea instanței inferioare. Decizia Curții, fiind irevocabilă, a produs drept consecință excluderea companiei reclamate din lista creditorilor chirografari.

Citiți continuarea pe bizlaw.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău