Ministerul Justiției anunță ce acțiuni va întreprinde după ce Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional

  • 20 Iunie 2023 10:35
Ministerul Justiției anunță ce acțiuni va întreprinde după ce Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional

Ministerul Justiției va desemna o comisie de lichidare a Partidului Politic „Șor”, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru desființarea și radierea acestui partid din Registrul de stat al persoanelor juridice prevăzute de legislația în domeniu, transmite Radio Chișinău.

După ce luni, 19 iunie, Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional, în urma deciziei Curții Constituționale, Ministerul Justiției anunță că va întreprinde mai multe acțiuni.

 „Ministerul Justiției, în calitate de organ competent să întreprindă măsurile subsecvente stabilite de Hotărârea Curții, dar și de către Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, va desemna o comisie de lichidare a Partidului Politic „Șor”, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din Registrul de stat al persoanelor juridice prevăzute de legislația în domeniu și va solicita Agenției Servicii Publice să consemneze în Registrul de stat al persoanelor juridice demararea procedurii de lichidare. Totodată,în legătură cu procedura nemijlocită de lichidare a partidului politic, odată cu numirea lichidatorilor partidului, mandatul organelor partidului politic încetează (conform art. 23 alin. (4) din Legea nr. 294/2007), lichidatorii fiind responsabili de inventarul bunurilor partidului politic. Din momentul în care partidul politic este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocații de la bugetul de stat (conform art. 27 alin. (6) lit. c) din Legea nr. 294/2007). Reieșind din sensibilitatea subiectului menționat, Ministerul Justiției se angajează să revină periodic cu informații pentru public prin care să expună evoluțiile pe marginea procedurii de lichidare a partidului politic dizolvat astăzi prin hotărârea Curții Constituționale”, se menționează în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău