Ministerul Infrastructurii: Problema transportatorilor poate fi soluționată doar prin dialog

  • 28 Ianuarie 2022 14:18
Ministerul Infrastructurii: Problema transportatorilor poate fi soluționată doar prin dialog

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a venit cu o reacție în privința declarației unui grup de transportatori care a amenințat astăzi cu sistarea activității, dacă nu va fi majorat tariful la călătorii, transmite MOLDPRES.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că „rămâne dedicat obiectivului asigurării unui transport public de calitate și la prețuri accesibile pentru cetățeni, printr-un dialog corect, eficient și instituțional cu transportatorii”. „Menționăm că astăzi este ultima zi de consultări publice asupra proiectului Ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional”, a amintit MIDR, potrivit sursei citate.

Potrivit instituției, scopul acestui Ordin este tocmai pentru a aduce mai multă claritate în stabilirea tarifelor și a integra punctul de vedere al transportatorilor. „În acest context, considerăm neconstructiv mesajul unui grup restrâns de transportatori care fac presiuni publice cu sistarea serviciilor de transport rutier de persoane în raioanele țării, chiar înainte de a fi luată o decizie definitivă, conform termenilor legali stabiliți asupra consultărilor acestui Ordin”, indică ministerul.

Conform Ministerului Infrastructurii, soluția rămâne dialogul. „Acesta trebuie să aibă loc fără a provoca teamă în rândul celor care folosesc serviciile de transport public și fără presiuni asupra ministerului care apără interesele oamenilor. Nu suntem de acord în niciun fel cu acțiunile celor care, deși reprezintă doar o mică parte a transportatorilor, contribuie, cu sau fără influență politică, la destabilizarea situației din transportul de pasageri”, arată sursa citată.

După definitivarea consultărilor publice, în următoarele zile, Ministerul este angajat să aducă la cunoștință toate deciziile referitoare la condițiile de tarifare a serviciilor de transport rutier de persoane, luând în calcul toate propunerile companiilor de transport rutier de pasageri.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a adresat astăzi o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, potrivit căreia, transportatorii amenință că, în semn de protest, vor sista la începutul lunii februarie activitatea pe rutele regulate, dacă ministerul nu va executa cerințele anunțate anterior - majorarea tarifelor la călătorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău