Ministerul Finanțelor va avea rolul de notificare a OMC despre achizițiile publice 

  • 21 Mai 2018 11:05
Ministerul Finanțelor va avea rolul de notificare a OMC despre achizițiile publice 

Ministerul Finanțelor va îndeplini rolul centrului de notificare și informare a Organizației Mondiale a Comerțului în domeniul achizițiilor publice, transmite IPN cu referite la o completare într-o decizie anterioară a executivului, propusă pentru consultări publice.

În această calitate, Ministerul Finanțelor va prezenta OMC datele statistice privind achizițiile publice (separat pentru bunuri, servicii și lucrări de construcții) și va oferi suport metodologic entităților contractante pentru publicarea anunțurilor privind achizițiile mari, care depășesc pragurile prevăzute în Acordul OMC privind achizițiile.

Acordul în cauză asigură dreptul de participare a operatorilor economici rezidenți la procedurile de achiziție desfășurate de țările membre. Crearea centrului de notificare și informare a OMC, prezentarea rapoartelor, notelor informative, propunerilor –  îi va permite Republicii Moldova să participe la procesele de negociere a ofertelor statelor în curs de aderare, la modificarea ofertelor statelor membre, la ședințele Comitetului pentru achiziții, precizează autorii.

Lega privind aderarea Moldovei la Acordul OMC privind achizițiile publice a fost aprobată promulgată prin decret prezidențial în iunie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău