Ministerul Finanțelor pledează pentru eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii create de furtul miliardului

  • 13 August 2019 15:23
Ministerul Finanțelor pledează pentru eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii create de furtul miliardului

Ministerul Finanțelor pledează pentru eliminarea dobânzii pentru acoperirea găurii create de furtul miliardului. Anunțul a fost făcut de ministrul Natalia Gavrilița, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prezent, în afară de banii furați, din bugetul de stat se achită și o dobândă de 1,4% până în anul 2026 și 5.3% până în anul 2041 Băncii Naționale a Moldovei. Dobânda se achită pentru a asigura stabilitatea contului Băncii Naționale, a precizat Gavrilița.

„Primul pas pe care îl putem face pentru a diminua povara pusă pe umerii cetățenilor este să încercăm să eliminăm dobânda plătită tot din buzunarul contribuabililor. În 2020 aceasta va constitui 613 milioane de lei. Vom analiza și vom identifica și alte soluții pentru a asigura stabilitatea contului BNM. Dar, în primul rând, Banca Națională trebuie să vină cu propuneri pentru a rezolva această problemă”, a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Ministrul a adăugat că banii furați în frauda bancară trebuie întorși de cei care au pus la cale și au profitat de pe urma acestui jaf, iar faptul că povara furtului miliardului este pusă pe umerii cetățenilor reprezintă o nedreptate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău