Ministerul Finanțelor - interesat de specialiștii pregătiți de Facultatea de Științe Economice a USM

  • 15 Aprilie 2022 12:41
Ministerul Finanțelor - interesat de specialiștii pregătiți de Facultatea de Științe Economice a USM

Studenții și absolvenții Facultății de Științe Economice a USM au participat la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova. Această activitate a devenit deja o tradiție frumoasă, în cadrul căreia studenții sunt familiarizați cu obiectivele, misiunea Ministerulu Finanțelor, dar și ofertele de angajare, de realizare a stagiilor de practică și voluntariat în cadrul subdiviziunilor ministeriale.

Prezentă la eveniment, prorectorul, Aurelia HANGANU a salutat realizarea acestei activități și a menționat importanța colaborării dintre Ministerul Finanțelor și Universitatea de Stat din Moldova în domeniul formării profesionale, cercetare și elaborarea de documente de politici în diferite domenii.

Maria HĂMURARU, decanul Facultății de Științe Economice a salutat inițiativa Ministerului Finanțelor de a relua activitățile de promovare a oportunităților de angajare în funcții publice, reiterând prelungirea colaborării prin reînnoirea acordului de colaborare dintre USM și Ministerul Finanțelor. În context, Maria HAMURARU a îndemnat tinerii să participe la concursurile de angajare organizate de Ministerul Finanțelor.

La rândul său, Maria COJOCARU, șef Departament Contabilitate și Informatică Economică a menționat că un număr impunător de studenți de la specialitățile Finanțe și bănci, Contabilitate, programele de master Finanțe Publice și Fiscalitate; Audit și Expertiză Financiară, dar și de la alte specialități au realizat stagii de practică, unii fiind ulterior angajati în funcții publice în cadrul ministerului. „Colaborarea se realizează și la ciclul III Doctorat, unii dintre funcționarii ministerului fiind doctoranzi la Școala Doctorală de Științe Economice a USM. O altă direcție de colaborare cu Ministerul Finanțelor constă în implicarea personalului didactico-științific în elaborarea și expertizarea documentelor de politici, proiecte internaționale în domeniul managementului finanțelor publice, al contabilității, auditului ș.a”.

Aliona MOISEI, șef adjunct al Direcției Management Instituțional a subliniat faptul că mulți absolvenți USM, care au fost angajați în funcții, au reușit cu succes să-și manifeste pregătirea academică valoroasă, să demonstreze capacități de analiză și sinteză, să acumuleze aptitudini profesionale la locul de muncă și să-și contruiască o carieră în ascensiune, de la funcții de execuție la funcții de conducători de subdiviziuni structurale, dar și de secretar general al ministerului.

De asemenea, a prezentat studenților principalele funcții ale Ministerului Finanțelor, precum și subdiviziunile în care studenții, absolvenții pot aplica la concursul pentru ocuparea unei funcții publice sau, pentru un stagiu de practică sau voluntariat. Cu detalii privind aceste oprtunități a venit și Tatiana ONICI, funcționar din cadrul secției Resurse Umane a Ministerului Finanțelor, se arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău