Ministerul Finanțelor, îndemnat să renunțe la anularea indemnizației unice de 16 mii de lei acordată angajaților din prima linie care s-au infectat de COVID-19 la locul de muncă

  • 08 Septembrie 2020 14:20
Ministerul Finanțelor, îndemnat să renunțe la anularea indemnizației unice de 16 mii de lei acordată angajaților din prima linie care s-au infectat de COVID-19 la locul de muncă

Ministerul Finanțelor a fost îndemnat să renunțe la o prevedere care anulează indemnizația unică de 16 mii de lei acordată angajaților din prima linie care s-au infectat de COVID-19 la locul de muncă.

În cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, în timp ce deputații examinau un proiect de modificare a unor acte legislative, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a propus ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, să renunțe la această prevedere. În opinia lui, decizia de anulare a indemnizației unice de 16 mii de lei este inechitabilă și lipsită de logică.

„Cum ați reușit și a cui a fost ideea aceasta idee genială? Probabil, a domnului Furtună după fraza celebră de ieri. Dar, întrebarea mea, dumneavoastră nu doriți să renunțați din propria inițiativă de această propunere? Este absolut lipsită de logică și nu este echitabil în raport cu cei care jumătate de an au primit aceste indemnizații. Acolo sunt nu doar lucrători medicali, dar și polițiști și toți cei care sunt în prima linie. Poate acum anunțați că renunțați fără ca noi să propunem amendamente?”, a întrebat Alexandru Slusari.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, nu a comentat solicitarea deputatului. El a subliniat doar că decizia finală îi aparține Parlamentului.

Potrivit datelor oficile, până acum 3750 de angajați din prima linie care au contractat COVID-19 la locul de muncă au beneficat de indemnizație unică de 16 mii de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău