Ministerul Finanțelor încheie prima emisiune prin eVMS.md: Peste 800 de tranzacții au fost efectuate

  • 26 Septembrie 11:10
Ministerul Finanțelor încheie prima emisiune prin eVMS.md: Peste 800 de tranzacții au fost efectuate

Ministerul Finanțelor anunță închiderea perioadei de subscriere pentru prima emisiunea de VMS prin platforma eVMS.md. Participarea activă a investitorilor și interesul sporit față de această inițiativă financiară a statului demonstrează un angajament colectiv față de dezvoltarea economică a tării. Grație acestei implicări active, am reușit să depășim volumul indicativ al emisiunii. În perioada de subscriere de zece zile, care s-a încheiat pe 25 septembrie curent au fost înregistrate 815 tranzacții directe în valoare totală 78.712.900,00 lei.

Persoanele care au investit în obligațiuni de stat pe termen de 2 ani beneficiază de o rată competitivă a dobânzii de 6% și sunt scutite de impozitul pe profitul obținut din aceste investiții. După perioada de subscriere, valorile mobiliare vor fi decontate fiecărui investitor în portofoliul său. La fiecare 6 luni, investitorii vor primi un cupon cu dobânda calculată, care va fi transferată direct în contul de plăți înregistrat pe platforma eVMS.md, iar scadența celor 2 ani, investitorii vor primi răscumpărarea VMS la valoarea lor nominală.

Ministerul Finanțelor mulțumește tuturor celor care au ales să investească prin eVMS.md, contribuind astfel la construirea unui viitor mai prosper pentru toți cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, își reafirmă angajamentul de a promova transparența în piața de valori mobiliare, asigurându-se că fiecare cetățean are acces la oportunități de investiție.

Această emisiune de valori mobiliare destinată persoanelor fizice a marcat o premieră pentru Republica Moldova, oferind cetățenilor acces simplificat la oportunități de investiții stabile și sigure, grație posibilității de a cumpăra direct, fără intermediari, valori mobiliare de stat, prin intermediul platformei digitale eVMS.md, dezvoltată cu sprijinul USAID.

În perioada de subscriere de zece zile, care s-a încheiat pe 25 septembrie curent au fost înregistrate 815 tranzacții directe în valoare totală 78.712.900,00 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău