Ministerul Finanțelor continuă cooperarea cu Departamentul Trezoreriei SUA

  • 14 Iunie 09:50
Ministerul Finanțelor continuă cooperarea cu Departamentul Trezoreriei SUA

Ministerul Finanțelor găzduiește, în perioada 3-14 iunie 2024, misiunea de experți din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, în scopul consolidării proceselor bugetare, a raportării financiare și a standardelor de contabilitate în sectorul public, transmite Radio Chișinău.

În contextul misiunii, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a avut o întrevedere cu experții americani, alături de secretarul de stat al Ministerului, Vladimir Arachelov, și directoarea Inspectoratului Control Financiar de Stat, Svetlana Țurcanu.

Ministrul Petru Rotaru s-a arătat recunoscător și a mulțumit experților pentru profesionalismul manifestat în cooperarea de lungă durată și suportul oferit în domeniile de activitate ale ministerului.

Experții Biroului și-au reafirmat toată deschiderea disponibilă de a oferi analiza necesară pentru identificarea sectoarelor ce pot fi dezvoltate, cu scopul de a asigura asistență tehnică în vederea fortificării proceselor bugetare și standardelor contabile.

Cei de la Ministerul Finanțelor menționează că misiunea de experți axată pe consiliere va oferi o serie de recomandări, sugestii și propuneri pentru implementarea celor mai bune practici internaționale în domeniu, cu scopul de a asigura durabilitatea reformelor inițiate de minister.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:8,75 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău