Ministerul Finanțelor consideră că nu sunt circumstanțe pentru a aplica TVA redus pentru HoReCa

  • 22 Iunie 2021 19:05
Ministerul Finanțelor consideră că nu sunt circumstanțe pentru a aplica TVA redus pentru HoReCa

Ministerul Finanțelor spune că nu există circumstanțe pentru a aplica cota TVA în mărime de 6 la sută pentru sectorul HoReCa. Opinia a fost transmisă Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova. Scrisoarea a fost publicată pe pagina asociației, notează Bizlaw.md.

Conform modificărilor legislative aprobate de deputați, cota TVA în mărime de 6% la livrarea de produse și servicii urmează să fie aplicată în următoarele situații:

  • pe perioada stării de urgență, declarată în conformitate cu prevederile Legii privind regimul stării de urgență, de asediu sau de război și/sau
  • pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarată în conformitate cu prevederile Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice.

Totuși, în prezent, nicio unitate administrativ-teritorială nu are instituită stare de urgență în sănătate publică. La fel, nici stare de urgență nu este instituită.

Totodată, potrivit sursei citate, Ministerul Finanțelor spune că a expediat o interpelare Parlamentului pentru a face o interpretare a noilor norme legale. O poziție oficială în acest sens nu a fost, încă, primită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău