Ministerul Finanțelor cedează acțiunile societății „Loteria Națională a Moldovei”

  • 16 Februarie 2017 07:27
Ministerul Finanțelor cedează acțiunile societății „Loteria Națională a Moldovei”

Acțiunile întreprinderii de stat „Loteria Națională a Moldovei” SA vor fi transmise Agenției Proprietății Publice din subordinea Ministerului Economiei.

O decizie în acest sens a fost luată de Guvern. Întreprinderea a fost fondată printr-o decizie a executivului în anul 2011. Capitalul social al acesteia constituie 250 de mii de lei, divizat în 2500 de acțiuni ordinare, cu valoarea de 100 de lei fiecare, transmite IPN.

Actualmente întreprinderea se află în subordinea Ministerului Finanțelor. Decizia de a transfera acțiunile Agenției Proprietății Publice s-a luat din considerentul că este unicul organ abilitat cu funcția de administrare și dezetatizare a proprietății de stat, iar una dintre competențele pe care le are este de exercitare a funcțiilor de deținător de acțiuni în  societățile comerciale cu capital integral sau parțial de stat.

Crearea întreprinderii, în 2011, a permis exercitarea prevederilor legale privind monopolul statului în domeniul loteriilor naționale și instituirea unui cadru organizat destinat satisfacerii  necesității populației de a participa la loterii, se menționează în hotărârea Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău