Ministerul Finanțelor ar putea aloca peste 5,6 milioane de lei pentru indemnizațiile angajaților care vor fi dați afară

  • 13 Decembrie 2017 15:19
Ministerul Finanțelor ar putea aloca peste 5,6 milioane de lei pentru indemnizațiile angajaților care vor fi dați afară

În ședința de astăzi a Guvernului va fi examinat un proiect prin care se alocă peste 5,6 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor angajaților, care vor fi disponiblizați în urma procesului de reorganizare, ca efect al implementării Strategiei de reformă a administrației publice.

La începutul lunii, Ministerul Finanțelor a propus pentru consultări proiectul în care era prevăzută alocarea a peste 3,1 milioane de lei, pentru acoperirea cheltuielor de disponibilizare. Prin urmare, suma a fost majorată cu peste două milioane de lei, informează bizlaw.md.

Potrivit documentului, se propune repartizarea banilor din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2017. Alocațiile repartizate vor fi utilizate pentru acordarea indemnizațiilor la încetarea acțiunii contractului de muncă, survenite în urma procesului de reorganizare. Aceste sume au fost determinate în baza propunerilor parvenite de la autorități, ținând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanțiile sociale corespunzătoare. În același timp, compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite se va realiza în limita alocațiilor aprobate în buget la compartimentul ”cheltuieli de personal”.

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare, vor trebui să perfecteze documentele necesare pentru recuperarea cheltuielilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău