Ministerul Energiei din Republica Moldova și Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au semnat un Memorandum de Înțelegere

  • 19 Martie 18:24
Ministerul Energiei din Republica Moldova și Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au semnat un Memorandum de Înțelegere

La cea de-a zecea ediție a Dialogului de la Berlin privind tranziția energetică 2024, ministrul Energiei, Victor Parlicov, și Fatih Birol, director executiv al AIE, consolidează cooperarea în domeniul energiei.

Scopul acestui Memorandum este de a promova obiectivele comune legate de securitatea aprovizionării, dezvoltarea piețelor competitive de energie și integrarea regională și europeană. Prin acest parteneriat, se vor desfășura proiecte și activități în domenii de interes comun, cum ar fi sursele regenerabile, eficiența energetică, securitatea energetică, finanțarea energiei curate ș.a..

Cooperarea dintre Ministerul Energiei și AIE va implica schimbul de informații, analiza politicilor și recomandările, formarea și consolidarea capacităților, participarea la evenimente regionale sau internaționale și organizarea de seminarii și conferințe comune.

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) este o organizație interguvernamentală cu experiență vastă în abordarea problemelor legate de securitatea energetică și cooperarea în domeniul politicii energetice la nivel global. Prin politica și analiza sa, AIE promovează securitatea energetică, dezvoltarea economică și soluții durabile pentru preocupările comune legate de energia globală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău