Ministerul Educației, susținut de Consiliul Europei în procesul de integrare a copiilor refugiați din Ucraina în sistemul educațional din R. Moldova

  • 14 Iunie 2022 14:45
Ministerul Educației, susținut de Consiliul Europei în procesul de integrare a copiilor refugiați din Ucraina în sistemul educațional din R. Moldova

Desfășurarea procesului de integrare a copiilor refugiați din Ucraina în sistemul educațional din Republica Moldova a fost discutată ieri, 13 iunie, la întrevederea ministrului Educației și Cercetării Anatolie Topală cu reprezentantul special al Secretarului General al Consiliului Europei (CoE) pentru migrație și refugiați Leila Kayacik, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în contextul crizei umanitare din regiune.

Obiectivul vizitei rezidă în abordarea punctată a modului practic în care CoE poate susține Republica Moldova în contextul gestionării multidimensionale a fluxului de refugiați din Ucraina, cu accent pe protecția de violență, exploatare și trafic de ființe umane a celor mai vulnerabile categorii de persoane: femei, copii neînsoțiți și separați etc. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Leila Kayacik a apreciat modul în care autoritățile din Republica Moldova gestionează criza refugiaților. Totodată, reprezentantul special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru migrație și refugiați a lansat invitația de a participa, în perioada 15-16 iunie 2022, la seminarul „Suport psihologic pentru refugiați: consolidarea capacităților profesionale”, evenimentul fiind primul de acest gen din cadrul unei serii de traininguri, care va aborda diverse aspecte ale suportului psihosocial, urmărind obiectivul consolidării capacităților profesioniștilor din domeniu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău