Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova lansează campania națională „Învățăm împreună”

  • 29 Martie 17:21
Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova lansează campania națională „Învățăm împreună”

Campania „Învățăm împreună!” are scopul de a promova educația incluzivă și importanța acesteia pentru copiii cu dizabilități și cerințe. În prim plan vor fi aduse istoriile unor copii cu cerințe educaționale speciale, care s-au integrat sau sunt în proces de integrare în școli, ajutați de părinți, colegi, profesori, cadre de sprijin și alte persoane din comunitate.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării, în instituțiile de învățământ din țară vor fi organizate mai multe evenimente de informare și conștientizare cu genericul „Luna incluziunii”.

Elevii și profesorii vor discuta despre importanța accesului la educație pentru toți copiii, inclusiv pentru cei cu cerințe educaționale speciale. În paralel, va fi lansat un concurs de desene și unul de eseuri, unde copiii vor putea prezenta cum văd ei incluziunea, pornind de la sintagma „Învățăm împreună!”. Cele mai bune materiale vor fi promovate și premiate. 

Totodată, subiectul incluziunii va fi discutat în cadrul a 15 evenimente publice care vor fi organizate în diferite raioane ale țării și care vor întruni reprezentanți ai MEC, UNICEF, autorităților publice locale și instituțiilor responsabile de incluziune la nivel local, Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică, ONG-uri locale sau naționale care au tangență cu acest subiect.

Conform datelor Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică în anul 2022, din numărul total de 460.835 de copii încadrați în grădinițele și școlile din Republica Moldova - 11.766 reprezintă copiii cu cerințe educaționale speciale. Totodată, din 10.628 de copii cu dizabilități, doar 5.753 copii sunt incluși în instituții preșcolare și școlare. 

Campania „Învățăm împreună” este lansată în contextul implementării Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2023-2027.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău