Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent vor coopera în domeniul promovării educației media în Republica Moldova

  • 08 Decembrie 2022 13:24
Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent vor coopera în domeniul promovării educației media în Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au semnat, astăzi, 8 decembrie 2022, Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul promovării educației media în Republica Moldova, anunță MEC.

Documentul a fost agreat în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, susținut de Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, precum și prin suportul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și UK.
 
Ministrul Anatolie Topală a reconfirmat deschiderea Ministerului Educației și Cercetării privind continuarea colaborării cu Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea promovării educației media în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
 
Conform Memorandumului de Înțelegere, Ministerul Educației și Cercetării va susține predarea în școli a disciplinei opționale „Educație pentru media”; formarea cadrelor didactice în acest sens, dar și integrarea conceptelor de educație media în cadrul disciplinelor de bază.
 
Documentul a fost semnat de ministrul Anatolie Topală și Nadine Gogu, directoarea executivă a CJI. Părțile s-au angajat să realizeze un șir de acțiuni, care vor contribui la atingerea obiectivelor Proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova” pe durata valabilității Memorandumului de Înțelegere, în perioada decembrie 2022-decembrie 2025. Totodată, a fost abordat subiectul privind inițierea procesului de elaborare a unei strategii privind alfabetizarea informațională și media.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău