Ministerul Educației și Cercetării desfășoară în perioada 27 martie - 07 aprilie, testarea candidaților la examenele naționale de absolvire

  • 27 Martie 2023 12:21
Ministerul Educației și Cercetării desfășoară în perioada 27 martie - 07 aprilie, testarea candidaților la examenele naționale de absolvire

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare desfășoară, în perioada 27 martie - 07 aprilie, testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023, la care participă circa 29.000 de elevi la ciclul gimnazial și circa 19.000 de elevi la ciclul liceal.

Testarea candidaților are scopul de a determina gradul de pregătire pentru examenele naționale. Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen în conformitate cu Instrucțiunile specifice privind modalitatea de testare, anunță MEC.
 
Testele și baremele aplicate în cadrul pretestării vor fi publicate în fiecare zi de desfășurare a testării, în conformitate cu Ordinul MEC nr. 241/2023, pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (https://ance.gov.md/), la compartimentul - Evaluări Naționale.
 
Menționăm că testele pentru exersare din acest an sunt deja publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi găsite accesând compartimentul Evaluări Naționale, subcompartimentul clasa 4/clasa 9/clasa 12, sesiunea 2023.
 
Totodată, atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2022, pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, acestea fiind un suport substanțial în vederea pregătirii de examenele naționale de absolvire.
 
În context, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească temeinic pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2023.
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău