Ministerul Educației și Cercetării a lansat Concursul Premiul național pentru tineret

  • 08 Noiembrie 2021 17:51
Ministerul Educației și Cercetării a lansat Concursul Premiul național pentru tineret

Ministerul Educației și Cercetării a lansat Concursul„Premiul național pentru tineret”, ediția 2021, în contextul Zilei naționale a tineretului, marcată la 14 noiembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, premiile se oferă pentru contribuție remarcabilă la dezvoltarea sectorului de tineret, pentru implementarea proiectelor și programelor cu impact deosebit pentru tineri, precum și pentru tineri cu rezultate individuale remarcabile.

 Concursul prevede două componente: Premiul Național pentru Tineret și Premiul Național pentru Sectorul de Tineret. Premiul Național pentru Tineret se acordă cetățenilor Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, grupurilor de inițiativă ale tinerilor, organizațiilor necomerciale și comerciale care au realizat, până la data depunerii dosarului, proiecte cu impact pentru tineri, pe parcursul ultimelor 12 luni calendaristice. Învingătorilor li se înmânează trofeul, diploma de confirmare a titlului de Laureat al premiului național pentru tineret și un premiu bănesc, conform categoriilor: categoriile generale – 15 000 de lei, categoriile individuale – 10 000 de lei.

Premiul Național pentru Sectorul de Tineret se acordă specialiștilor de tineret din cadrul autorităților publice locale (APL) de nivelul I și II, lucrătorilor de tineret, Centrelor de tineret, precum și Consiliilor locale ale tinerilor. Învingătorilor li se înmânează trofeul, diploma de confirmare a distincției și un premiu bănesc. Specialistul de tineret al anului din cadrul APL de nivelul I va ridica  12 000 de lei, specialistul de tineret al anului din cadrul APL de nivelul II – 12 000 de lei, lucrătorul de tineret al anului – 12 000 de lei, Consiliul Local al Tinerilor al anului  – 15 000 de lei. Pentru cel mi bun Centru de Tineret al anului  se vor aloca 20 000 de lei.

Data-limită pentru depunerea dosarelor este 26 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
12
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău