Ministerul Educației lansează campania “CORUPȚIA OMOARĂ EDUCAȚIA!”

  • 05 Iulie 2013 17:59
Ministerul Educației lansează campania “CORUPȚIA OMOARĂ EDUCAȚIA!”

În preajma examenelor de vară, Ministerul Educației a lansat o campanie împotriva corupției din instituțiile de învățământ.

Campania cu genericul “CORUPȚIA OMOARĂ EDUCAȚIA!” este adresată elevilor și studenților, părinților acestora și profesorilor, care vor avea la dispoziție și o linie telefonică pentru sesizarea cazurilor de mită, plagiat sau copiat la examene.

Grupurile țintă vor fi informate, inclusiv prin intermediul unor spoturi video difuzate în mass media, despre riscurile corupției și efectele negative asupra procesului educațional. Atunci când va fi nevoie, vor interveni și ofițerii Centrului Anticorupție, a declarat ministrul Educației, Mihai Șleahtițchi.

În opinia rectorului Academiei de Studii Economice, Grigore Belosteicinic, instituție unde a fost lansată campania, studenții trebuie, în primul rând, să înțeleagă avantajele pe care le au dacă se bazează doar pe cunoștințe când vin în fața examinatorului.

Studenții, pe de altă parte, spun că mita în educație este o consecință a corupției din întreaga societate.

Opinia studenților este confirmată și de expertul anticorupție al Asociației ADEPT, Cristina Cojocaru. Potrivit acesteia, efectul unei campanii de informare împotriva corupției va fi foarte mic, pentru că sistemul este corupt începând cu instituțiile preșcolare.

Cazurile de corupție în sistemul de educație pot fi sesizate la numărul de telefon 23-46-09, care este disponibil zilnic, de luni pînă vineri, între orele 08.00 – 17.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău