Ministerul Educației: Activitatea sistemului educațional se desfășoară în condiții sigure

  • 11 Decembrie 2023 18:43
Ministerul Educației: Activitatea sistemului educațional se desfășoară în condiții sigure

Ministerul Educației și Cercetării menționează că activitatea sistemului educațional se desfășoară în regim normal, în condiții sigure. Precizarea vine în legătură cu informațiile publicate pe un canal anonim Telegram privind potențiale riscuri de securitate și amenințări în adresa copiilor în școli, transmite IPN.

Potrivit MEC, autoritățile statului s-au autosesizat și au blocat canalul respectiv, care avea scopul de a destabiliza situația și de a crea panică în societate. Riscurile de securitate nu s-au confirmat. Organele competente continuă să elucideze cazul.

„Îndemnăm părinții, cadrele didactice și elevii să își păstreze calmul și vigilența și să nu admită periclitarea procesului de studii”, menționează Ministerul Educației și Cercetării.

Anterior și organele de drept au dat asigurări că întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul pe care îl urmărește. Autorii canalului anonim au plasat imagini cu arme și au sugerat că vor deschide focul în școli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău