Ministerul Educației a lansat campania „Fii ONEST! Nu copia”, înaintea examenelor naționale

  • 23 Aprilie 18:49
Ministerul Educației a lansat campania „Fii ONEST! Nu copia”, înaintea examenelor naționale

O campanie de promovare a integrității la examenele de absolvire a gimnaziului a fost lansată astăzi de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite MOLDPRES.

Campania cu genericul „Fii ONEST! Nu copia” are scopul să asigure un proces echitabil și transparent de organizare a examenelor de absolvire a gimnaziului, astfel ca fiecare elev să obțină rezultatul pe care îl merită, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă ministrul de resort Dan Perciun și directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), Lilia Ivanov. 

Organizatorii campaniei vor selecta circa 400 de voluntari și voluntare care vor fi prezenți în sălile de examen, alături de absolvenții de gimnaziu, pentru a asigura că regulile sunt respectate și pentru a preveni frauda sau copiatul. Persoanele care doresc să se alăture acestei inițiative trebuie să completeze un formular de participare pe site-ul https://fiio9est.md/, iar ulterior să participe la o sesiune de instruire.

Voluntarii se vor deplasa în unul dintre raioanele: Briceni, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Drochia, Dubăsari, Rezina, Șoldănești în zilele probelor de examen, acestea fiind 3 iunie, 6 iunie, 10 iunie și 13 iunie și vor monitoriza toate activitățile care se desfășoară într-o zi de examen.

„Raioanele, în care examenele de absolvire a gimnaziului vor fi monitorizate, au fost selectate în urma unei analize comparative a datelor cu privire la rezultatele desfășurării probei de examen la matematică în cadrul examenului național de bacalaureat și în cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului”, a rezumat Dan Perciun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău