Ministerul Economiei și Infrastructurii: CFM va economisi anual 20-25 milioane de lei

  • 13 Aprilie 2018 10:26
Ministerul Economiei și Infrastructurii: CFM va economisi anual 20-25 milioane de lei

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, un proiect de lege care prevede optimizarea cheltuielilor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) și păstrarea edificiilor stațiilor feroviare în regim conservat, iar aceste acțiunii ar duce la economii anuale de 20-25 milioane de lei.

Autorul proiectului, Ministerul Economiei și Infrastructurii, susține că ameliorarea situației financiare a CFM este o prioritate stabilită pentru acest an. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, în urma intrării în vigoare a documentului, CFM va economisi circa 20-25 milioane de lei anual. De asemenea, punctele feroviare de oprire vor fi deschise și menținute corespunzător, trenurile de pasageri vor continua oprirea în stațiile feroviare, iar angajații CFM vor fi transferați la alte stații.

„Este important de menționat că procesele de control și monitorizare a traficului feroviar vor fi automatizate. Călătorii vor putea procura tichetele feroviare în tren sau prin intermediul aplicațiilor electronice”, a explicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Documentul mai prevede că în cazul în care în urma conservării stației feroviare va fi suspendată circulația trenurilor de pasageri și în localitate nu va fi alternativă de transport public, autoritățile publice centrale în comun cu cele locale vor fi obligate să întreprindă măsuri pentru asigurarea cetățenilor cu transport. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău