Ministerul de Interne de la Kiev explică modul în care Rusia poate folosi regiunea separatistă transnistreană a R. Moldova împotriva Ucrainei

  • 31 Mai 2022 15:09
Ministerul de Interne de la Kiev explică modul în care Rusia poate folosi regiunea separatistă transnistreană a R. Moldova împotriva Ucrainei

Prim-adjunctul ministrului ucrainean de interne, Evhen Enin, susține că regiunea separatistă transnistreană din Republica Moldova ar putea fi folosită de Federația Rusă drept trambulină pentru atacuri împotriva Ucrainei sau pentru a destabiliza situația din interiorul țării.

"Evident că astfel de pregătiri nu trec neobservate de agențiile noastre de informații. Răspundem în consecință, pentru a descuraja și a contracara apariția oricăror provocări sau posibile atacuri" - a afirmat Enin. Acesta a subliniat că este necesar să se acționeze pornind de la cel mai rău scenariu posibil și să nu fie supraestimate anumite riscuri și amenințări.

"Am avut ocazia să observ potențialul militar al nerecunoscutei Transnistria în urmă cu 12-15 ani, când lucram la ambasada Ucrainei în Moldova și nici atunci nu era la un nivel suficient. Ar fi o greșeală să cred că a trecut acum prin procese de refacere sau îmbunătățire calitativă" - a explicat oficialul de la Kiev. Enin a subliniat că serviciile speciale ruse folosesc teritoriul regiunii transnistrene pentru acțiuni subversive active împotriva Ucrainei. "Nu trebuie să închidem ochii la toate acestea" - a adăugat Enin.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău