Ministerul de Interne de la București oferă pachete cadou pentru veteranii și văduvele de război din România și Republica Moldova

  • 27 Aprilie 2022 16:36
Ministerul de Interne de la București oferă pachete cadou pentru veteranii și văduvele de război din România și Republica Moldova

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Bcurești și reprezentanții principalelor structuri ale instituției au luat parte, miercuri, la Palatul Cercului Militar Național, la pregătirea pachetelor cadou pentru veteranii de război din România și din Republica Moldova, transmite Defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, evenimentul este parte a campaniei 'Recunoștință veteranilor de război' din seria manifestărilor dedicate 'Zilei Veteranilor de Război' și constă în distribuirea unor pachete celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova. Acțiunea de distribuire a pachetelor se desfășoară în perioada 26-28 aprilie", informează un comunicat al MAI.

La 29 aprilie se sărbătorește, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, marcată prin ceremonii militare și religioase dedicate eroilor români din cel de-al Doilea Război Mondial.

Anul acesta se împlinesc 120 de ani de la instituirea, de către Regele Carol I, prin Decretul Regal, a calității de "veteran de război" pentru foștii luptători participanți la Războiul de Independență din anii 1877-1878 (29 aprilie 1902).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău