Ministerul de Interne a antedatat documentele de expulzare ale cetățenilor turci (Anticoruptie.md)

  • 13 Septembrie 2018 16:34
Ministerul de Interne a antedatat documentele de expulzare ale cetățenilor turci (Anticoruptie.md)

Biroul de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne nu a spus adevărul în legătură cu implicarea sa în operațiunea de expulzare a celor șapte profesori turci din rețeaua liceelor Orizont, scrie Anticoruptie.md.

La o zi după expulzarea cetățenilor turci din R. Moldova, BMA preciza pentru deschide.md că instituția nu a fost implicată în acest caz. Documentele intrate în posesia portalului Anticoruptie.md dovedesc contrariul și anume că BMA fie a știut de la bun început despre operațiune, așa cum o arată data de pe document de 5 și 6 septembrie, fie a comis o ilegalitate și a emis aceste acte ulterior epulzării. Mai precis, le-a antedatat.

„Cert este că familia unuia dintre profesorii turci expulzați recent din R. Moldova, Riza Dogan, directorul filialei din Durlești a Liceului Orizont, a primit aceste documente de la BMA din cadrul Ministerului de Interne, pe care noi le prezentăm în acest material, abia pe data de 10 septembrie”, menționează sursa citată. 

În acelașit timp, un al doilea document, de pe 6 septembrie, chiar din ziua expulzării, cu numărul de înregistrare nr.5/1-2 – 5091 scrie despre același lucru și este semnat de directorul BMA, Olga Poalelungi, aceeași persoană care declara pe 7 septembrie că instituția pe care o conduce nu a fost implicată în acest proces.

Contactată de UNIMEDIA, consiliera ministrului Afacerilor Interne din domeniul relațiilor cu publicul, Alina Zbancă, a declarat referitor la faptul că scrisorile au ajuns mai târziu că scrisorile au fost expediate pe data de 6 septembrie. Sursa citată a declarat că nu comentează de ce scrisorile au ajuns la Poșta Centrală pe data de 10 septembrie.

Amintim că șapte cetățeni turci, angajați ai liceului „Orizont”, au fost expulzați la 6 septembrie, autoritățile invocând motivul că aceștia ar avea legături cu grupări teroriste. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău