Ministerul de Externe din Tadjikistan confirmă că atacatorul die la Aeroportul Chișinău este membru al unui grup criminal organizat

  • 03 Iulie 2023 11:03
Ministerul de Externe din Tadjikistan confirmă că atacatorul die la Aeroportul Chișinău este membru al unui grup criminal organizat

Ministerul de Externe din Tadjikistan confirmă că Rustam Ashurov, cel care a ucis două persoane în Aeroportul Internațional Chișinău, este membru al unui grup criminal organizat, fiind implicat în răpirea prim-vicepreședintului Tadjikistanu Orienbank

 
„În legătură cu incidentul armat de la aeroportul din Chișinău în care este implicat un cetățean al Republicii Tadjikistan R, reprezentanții Procuraturii Generale și ai autorităților țării noastre sunt în contact cu colegii lor din Republica Moldova.
 
Oamenii legii din Tadjikistan și oficiali ai Ambasadei țării noastre în Republica Moldova (cu reședința la Kiev) au fost trimiși în orașul Chișinău pentru a interacționa cu colegii moldoveni pentru a afla toate circumstanțele incidentului.
 
Atragem atenția asupra mesajului oficial al Procuraturii Generale din Tadjikistan, potrivit căreia Rustam Ashurov este unul dintre membrii unui grup criminal organizat implicat în răpirea primivicepreședintelui Tadjikistan Orienbank.
 
Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor cetățenilor Republicii Moldova decedați și reafirmăm pregătirea părții tadjice pentru colaborare strânsă cu partea moldovenească”, se arată în comunicatul diplomației din Tadjikistan.
 
Amintim că vineri, 30 iunie, mai multe focuri de armă au fost trase în Aeroportul Internațional Chișinău, în urma cărora un polițist de frontieră și un angajat al aeroportului și-au pieerdut viața.
 
În urma intervenției luptătorilor din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER, agresorul a fost caprurat, acesta dovedindu-se a fi un cetățean din Tadjikistan căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău