UPDATE / Împușcături la Aeroportul Internațional Chișinău. Două persoane au decedat. Agresorul va fi tras la răspundere / VIDEO

  • 30 Iunie 2023 18:46
UPDATE / Împușcături la Aeroportul Internațional Chișinău. Două persoane au decedat. Agresorul va fi tras la răspundere / VIDEO

MAI anunță că în urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată, transmite Radio Chișinău.

Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă, anunță MAI.

Pe rețelele sociale au apărut primele imagini video din momentul atacului.

18: 46 MAI anunță că luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale, transmite Radio Chișinău. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

18: 21 MAI anunță că brigada de poliție cu destinație specială FULGER este în plină acțiune. Se încearcă capturarea agresorului, două persoane au decedat 

17: 59 Focuri de armă au fost auzite astăzi, 30 iunie, în jurul orei 17,00 la Aeroportul Internațional Chișinău. Unul dintre cetățenii străini căruia nu i s-a permis intrarea în R. Moldova ar fi scos o armă și a efectuat mai multe împușcături în zona sterilă de pe aeroport, anunță Poliția de Frontieră.

La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Conform primelor informații, două persoane, printre care un polițist de frontieră, au fost împușcate. Acesta a fost împușcat mortal cu propriul pistol de care l-a deposedat atacatorul. 

Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire, scrie Ziarul de Gardă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău