Ministerul de Externe de la Moscova denunță rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

  • 23 Iunie 2018 17:20
Ministerul de Externe de la Moscova denunță rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

Ministerul de Externe rus a denunțat sâmbătă rezoluția adoptată în ajun de Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor ruse staționate de mai bine de 26 de ani în Republica Moldova, informează AFP.

Mii de soldați ruși sunt prezenți în Transnistria, regiune separatistă prorusă din estul Republicii Moldova, menționează Agerpres.

"Adoptarea acestei rezoluții riscă să submineze progresele fragile care s-au profilat în ultimele luni" în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean”, a apreciat MAE rus într-un comunicat. "

Numeroși oameni politici, și nu doar de la Chișinău, au uitat deja că doar grație intervenției oportune a trupelor ruse s-a putut pune capăt curgerii de sânge pe Nistru și creării de condiții pentru lansarea procesului de reglementare pașnică", mai remarcă MAE rus în comunicatul citat.

Un acord de pace semnat în 1992 între Rusia și Republica Moldova a pus capăt conflictului armat dintre Chișinău și Transnistria, soldat cu o mie de morți, notează AFP.

"Până acum, contingentul militar rus rămâne garantul păcii și stabilității în Transnistria", asigură diplomația rusă.

Moscova consideră acest proiect "provocator" de rezoluție propus de Republica Moldova drept "un demers fățiș publicitar de propagandă", care vizează să permită unei "părți a politicienilor de la Chișinău (...) să câștige popularitate în apropierea alegerilor legislative" programate să aibă loc în toamnă, apreciază MAE rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău