Ministerul de Externe de la Chișinău „regretă” incidentul cu participanții la Marșul Centenarului, la frontiera R.Moldova

  • 29 August 2018 17:07
Ministerul de Externe de la Chișinău „regretă” incidentul cu participanții la Marșul Centenarului, la frontiera R.Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău declară că regretă situația creată zilele trecute la frontiera dintre Republica Moldova și România, când mai mulți cetățeni români, participanți la Marșul Centenar, au intrat cu întârziere în Republica Moldova.

„Este un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni”, anunță MAEIE într-un comunicat de presă.

În comunicatul citat Ministerul reiterează ”hotărârea ferma de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor”.

Diplomația de la Chișinău subliniază că nu există „niciun motiv pentru a îngrădi sau limita accesul cetățenilor din România, cu care Republica Moldova are o cooperare excelentă în toate domeniile, inclusiv în cel frontalier”.

Amintim că 35 de cetățeni români, participanții la Marșul Centenarului, care au parcurs pe jos 1200 de km de la Albă Iulia, au stat timp de trei zile în vamă, pentru că au avut interdicție de a intra în Republica Moldova. Ei au reușit să traverseze punctul de trecere a frontierei Albița-Leșeni marți seara. Organizatorul Marșului Centenar, George Simion, a rămas însă în România, pentru că a primit interdicție de a intra în R. Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, el ar fi manifestat un comportament agresiv și nu ar fi respectat procedurile legale de trecere a hotarului, formulări respinse de George Simion.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău