Ministerul de externe de la Chișinău condamnă atacurile rusești asupra infrastructurii din Harkov

  • 12 Septembrie 2022 11:34
Ministerul de externe de la Chișinău condamnă atacurile rusești asupra infrastructurii din Harkov

Ministerul de externe de la Chișinău condamnă atacurile rusești asupra infrastructurii din Harkov, după eliberarea regiunii de către armata ucraineană.

În cele 200 de zile ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, mii de civili nevinovați au fost uciși cu cruzime. Toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional. Declarația a fost făcută de către vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.   

”Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război, inclusiv ca urmare a atacurilor recente absolut nejustificate asupra infrastructurii civile din Harkov, care au lăsat fără electricitate mai multe regiuni din țara vecină. Acest comportament barbar, în totală desconsiderare a vieții civililor, trebuie să înceteze imediat”, a declarat Nicu Popescu.

Cel mai recent raport al Misiunii ONU pentru monitorizarea drepturilor omului arată că aproape 5.800 de civili și-au pierdut viața de la începutul războiului în Ucraina iar peste 14 mii au fost răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău