Ministerul de Externe de la București condamnă ferm orice acțiune împotriva școlilor românești din Ucraina

  • 25 Februarie 2018 16:15
Ministerul de Externe de la București condamnă ferm orice acțiune împotriva școlilor românești din Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București condamnă ferm orice acțiune împotriva unor școli cu predare în limba română din Ucraina, în contextul informațiilor prezentate de Serviciul de Securitate din această țară privind tentative de incendiere a unor astfel de unități de învățământ.

"Am luat notă cu preocupare de informațiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incendiere a unor școli cu predare în limba română din regiunea Cernăuți", se arată într-un răspuns transmis duminică AGERPRES.

MAE arată că, în prezent, întreprinde demersurile necesare privind obținerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanțele producerii acestor tentative, precum și la modul în care au acționat autoritățile ucrainene în drept în această situație.

"MAE condamnă ferm orice acțiune îndreptată împotriva unor instituții de învățământ cu predare în limba română din Ucraina", se subliniază în sursa citată.

Serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două școli cu predare în limba română din regiunea Cernăuți, a informat vineri centrul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău