Ministerul de Externe britanic a fost ținta unui atac cibernetic grav în acest an

  • 08 Februarie 18:40
Ministerul de Externe britanic a fost ținta unui atac cibernetic grav în acest an

Ministerul de Externe britanic a fost ținta unui atac cibernetic grav anterior în cursul acestui an, potrivit unor documente postate pe website-ul guvernului de la Londra, informează marți Reuters.

''Autoritatea a fost ținta unui incident de securitate cibernetică grav, ale cărui detalii nu pot fi dezvăluite'', arată documentele respective, transmite Agerpres.

Știrea despre acest incident a fost relatată prima dată de publicația The Stack.

Ministerul de Externe britanic a fost nevoit să apeleze la BAE Systems Applied Intelligence pentru a trata acest incident. BAE Systems a primit 467.326 de lire sterline în schimbul serviciilor furnizate.

''Nu facem comentarii privind securitatea, dar avem sisteme funcționale pentru a detecta potențiale incidente cibernetice și a ne apăra de acestea'', a declarat un purtător de cuvânt al diplomației britanice.

Deocamdată nu este clar cine este răspunzător pentru atac sau care au fost efectele acestuia. De asemenea, nu este clar motivul pentru care detaliile incidentului în cauză nu pot fi dezvăluite, adaugă agenția de presă britanică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău