Ministerul de Externe al Suediei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu incidentul Su-27 în Marea Baltică

  • 24 Februarie 2019 22:46
Ministerul de Externe al Suediei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu incidentul Su-27 în Marea Baltică

Ministerul de Externe al Suediei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Viktor Tatarințev, în legătură cu incidentul cu participarea unui avion militar rusesc și a unui avion suedez înregistrat deasupra Mării Baltice, informează postul de televiziune SVT.

"Ministerul suedez de Externe tratează această situație cu o foarte mare seriozitate. Avionul rusesc a acționat într-un mod neadecvat și neprofesional, amenințând securitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Diana Kudhaib.

Conform informațiilor Ministerului Apărării din Suedia, la începutul săptămânii trecute, un avion de luptă Su-27 s-a apropiat la o distanță periculoasă de 20 de metri de un avion suedez al serviciului de informații radio-tehnice aflat deasupra Mării Baltice.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că avionul Su-27 s-a apropiat pentru recunoașterea aeronavei și că, după îndepărtarea avionului suedez de granița de stat, avionul rusesc a revenit pe aerodromul de unde decolase.

De asemenea, partea rusă a subliniat că nu va trece cu vederea acțiunile periculoase ale altor state și că acțiunile avioanelor sale nu prezintă nicio amenințare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău