Ministerul de Externe al Rusiei își „exprimă respectul” față de rezultatul alegerilor de duminică și speră că R. Moldova va continua să se intergreze în CSI

  • 13 Iulie 2021 09:26
Ministerul de Externe al Rusiei își „exprimă respectul” față de rezultatul alegerilor de duminică și speră că R. Moldova va continua să se intergreze în CSI

Ministerul de Externe al Rusiei își „exprimă respectul” față de rezultatul alegerilor de duminică și speră că R.Moldova va continua să se intergreze în CSI, potrivit unui comentariu al reprezentantului oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.

Potrivit declarației, în perioada premergătoare alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie Ministerul rus de Externe „în repetate rânduri și-a exprimat regretul în legătură cu faptul implicării externe în procesele politice interne din R.Moldova care au avut loc din partea SUA, Uniunii Europene și țărilor membre ale UE”.

„Cu toate acestea, partea rusă își exprimă respectul față de rezultatul scrutinului și speră că el va contribui la concilierea interetnică în societatea moldovenească. Suntem deschiși pentru dezvoltarea colaborării pe mai multe domenii cu noul Parlament și Guvern al Republicii Moldova. Sperăm că acordurile ruso-moldovenești în vigoare vor fi realizate consecvent și că R.Moldova va continua să participe activ la procesele de integrare din spațiul CSI. Suntem gata să colaborăm cu toate forțele politice care urmăresc consolidarea relațiilor dintre statele și popoarele noastre”, se spune în comentariul reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău