Ministerul de Externe al Rusiei | Aspectele pozitive în reglementarea transnistreană, obținute în anii 2017-2018, au fost risipite

  • 13 Decembrie 2019 14:57
Ministerul de Externe al Rusiei | Aspectele pozitive în reglementarea transnistreană, obținute în anii 2017-2018, au fost risipite

Aspectele pozitive în reglementarea transnistreană, obținute în anii 2017-2018, au fost risipite, consideră purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, în timpul unei teleconferințe cu jurnaliștii moldoveni, ea nu a exclus că regresul ține de procesele care au avut loc în Moldova după alegerile parlamentare.

"În dreapta Nistrului s-au schimbat trei guverne, unii politicieni moldoveni responsabili de reglementarea transnistreană se pare că se ghidau de propriile considerente și, în opinia noastră, tergiversau realizarea acordurilor încheiate anterior", a spus Zaharova.

Potrivit ei, din cauza scăderii dinamicii reuniunilor grupurilor de lucru moldo-transnistrene și a regresului în anumite direcții, nu a fost convenit protocolul final după singura reuniune oficială din acest an în formatul "5+2" de la Bratislava.

"Noi, ca stat garant al reglementării, contactăm activ cu părțile, pentru ca în cele două săptămâni rămase ale Președinției slovace a OSCE, Chișinăul și Tiraspolul să poată depăși divergențele în probleme concrete și să semneze Protocolul de la Bratislava", a spus ea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, semnarea acestui document este necesară pentru a determina direcțiile de dezvoltare ulterioară în problema reglementării transnistrene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău