Ministerul de Externe al Rusiei anunță deschiderea Fundației „Transnistria”

  • 21 Ianuarie 2019 14:12
Ministerul de Externe al Rusiei anunță deschiderea Fundației „Transnistria”

Ministerul de Externe al Rusiei anunță că va ianugura mâine deschiderea Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria”.

Reprezentanții diploamției precizează că această fundație a fot recent înregistrată și astfel de organizații au mai activat anterior la Moscova. „Având în vedere statutul acestei noi organizații, activitatea sa se va axa pe cooperarea în ameliorarea relaților social-culturale și social-economice, menținerea contactelor directe în Moscova, colaborarea reciprocă între organizații, păstrarea și dezvoltarea culturii popoarelor Transnistriei și integrarea acesteia în cultura rusească și mondială, fiind organizate cu acest scop tipărirea ziarelor și organizarea expozițiilor”, se arată într-un comunicat al ministerului rus.   

De asemenea, reprezentanții Moscovei susțin că deschiderea fundației „Transnistriei” „nu schimbă poziția principială a Federației Ruse față de reglementarea transnistreană”. 

Amintim că atât liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cât și șeful „ministerului de externe” din regiune, Vitali Ignatiev, au declarat recent că Transnistria va avea o reprezentanță „oficială” la Moscova, deschiderea acesteia fiind planificată pentru luna ianuarie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău