Ministerul Culturii și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni au semnat un protocol de colaborare

  • 29 Iunie 2017 16:19
Ministerul Culturii și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni au semnat un protocol de colaborare

Între Ministerul Culturii din Republica Moldova și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) a fost încheiat astăzi, 29 iunie 2017, un protocol de colaborare pentru derularea proiectelor comune între cele două instituții. Protocolul a fost semnat de către viceministrul Culturii Igor Șarov și directorul general adjunct al Institutului, Nicolae Brânzea. 

Prezentul protocol de colaborare, semnat între cele două instituții reprezintă un document ce stabilește principiile și obligațiile părților, cât și trasează principalele obiective ale cooperării pentru 12 luni calendaristice. Cu această ocazie, au fost confirmate și în acest an, proiectele de succes realizate în parteneriat, printre acestea numărându-se Târgul de Carte Bookfest-Chișinău, ediția a II-a; taberele de vară pentru studenți, muzeografi, bibliotecari și meșteri populari.

De asemenea, vor avea continuitate Festivalul de romanțe „Crizantema de argint”; Conferința științifică „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”, dar și susținerea mai multor proiecte culturale.

Remarcăm faptul că, astfel de protocoale de colaborare interinstituționale au fost semnate și în anii 2014, 2015 și 2016.

Tot astăzi, cu ocazia semnării protocolului de colaborare, directorul general adjunct al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brânzea s-a întâlnit cu ministrul Culturii Monica Babuc, pentru a face totalurile asupra proiectelor care s-au desfășurat până în prezent. Pe această cale, ministrul Culturii i-a adus mulțumiri oficialului român pentru susținere în derularea proiectelor comune.

Colaborarea dintre Ministerul Culturii și IEH se axează în primul rând pe schimbul de experiență, colaborarea și susținerea activităților educaționale și culturale întreprinse de ambele părți.      

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău