Ministerul britanic al Apărării: Forțele rusești continuă să atace podul de la Zatoka de peste Nistru

  • 01 Iunie 2022 11:27
Ministerul britanic al Apărării: Forțele rusești continuă să atace podul de la Zatoka de peste Nistru

Ministerul britanic al Apărării a publicat marți dimineața noua sa evaluare cu privire la războiul din Ucraina, afirmând că Rusia continuă să atace cu rachete podul important care leagă Ucraina de România, transmite Hotnews.ro.

Principalele observații întocmite de ministerul Apărării de la Londra pe baza rapoartelor serviciului său de informații:

  • operațiunile terestre rusești rămân puternic concentrate, cea mai mare parte a focului fiind concentrată în cadrul unui sector mic din regiunea Luhansk. În decursul zilelor de 30-31 mai, luptele s-au intensificat pe străzile din Sieverodonețk, forțele rusești apropiindu-se de centrul orașului. Peste jumătate din oraș este ocupat, inclusiv de luptători ceceni;
  • dincolo de Donbas, Rusia efectuează atacuri cu rachete cu rază lungă împotriva infrastructurii din întreaga Ucraină. Acest pod cu importanță strategică (podul Zatoka) leagă Ucraina de România și cu porturile ucrainene de la Dunăre, care au devenit cruciale pentru exporturile ucrainene după blocarea porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Acest pod din apropierea orașului Odesa aflat peste râul Nistru leagă regiunea din sud-vestul Ucrainei de porturile sale de la Dunăre și România.

Citiți continuarea materialului pe Hotnews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău