Ministerul britanic al Apărării: Bătălia pentru Sloviansk va fi următoarea confruntare importantă dintre ucraineni și ruși

  • 06 Iulie 2022 09:48
Ministerul britanic al Apărării: Bătălia pentru Sloviansk va fi următoarea confruntare importantă dintre ucraineni și ruși

În analiza războiului de miercuri dimineață, Ministerul britanic al Apărării notează că lupta pentru orașul Sloviansk din estul Ucrainei va fi următoarea confruntare importantă dintre trupele de invazie ruse și cele de apărare ucrainene în lupta pentru Donbas.

Londra transmite că Rusia continuă probabil să își consolideze controlul asupra orașului Lisiceansk și a regiunii Lugansk. 

Britanicii spun că la nord, Moscova a angajat majoritatea unităților rămase disponibile din Grupurile de forțe din est și vest pe axa Izium.

În ultima săptămână, forțele rusești au avansat probabil cu încă 5 km pe drumul principal E40 de la Izium, în fața unei rezistențe ucrainene extrem de hotărâte, se mai arată în raportul britanicilor.

Ministerul britanic al Apărării mai evidențiază că forțele rusești din Grupurile de forțe de est și de vest se află probabil acum la aproximativ 16 km nord de orașul Sloviansk. 

Având în vedere că orașul se află, de asemenea, sub amenințarea Grupurilor de forțe din centrul și sudul țării, există o posibilitate realistă ca bătălia pentru Sloviansk să fie următoarea confruntare cheie în lupta pentru Donbas, concluzionează guvernul de la Londra.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău