Ministerul ar avea datorii de milioane la Centrul de pregătire al Armatei, afirmă ministrul PSRM al Apărării

  • 10 August 2019 12:55
Ministerul ar avea datorii de milioane la Centrul de pregătire al Armatei, afirmă ministrul PSRM al Apărării

Întreprinderea de Stat „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională” din municipiul Chișinău are datorii de aproape zece milioane lei pentru salarizarea perosnalului, pentru prejudicii morale stabilite prin instanța de judecată pentru salariații demiși nemotivat și din cauza gestionării defectuoase a instituției.

 Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a constatat această situației, în cadrul unei vizite inopinate la întreprindere,  potrivit unui comunicat al ministerului.

„Am rămas șocat de starea lucrurilor la această instituție, care în loc de venituri, cauzează doar pierderi în bugetul apărării și de stat. Am constatat că angajații nu au primit salariile timp de 7 luni zile, asta în contextul în care pentru noi, resursele umane calificate sunt atât de necesare și importante”, a spus Pavel Voicu.

Ministrul a menționat neregulile depistate în activitatea administrației Centrului, cu referire la procedura de dare în arendă a spațiilor și terenurilor aflate în gestiunea instituției, modul de întocmire și încheiere a contractelor cu aceștia.

Întreprinderea de Stat „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională” a fost fondată la 5 mai 1992, prin ordinul Ministrului Apărării. Instituția are misiunea de a pregăti cadre calificate pentru Armata Națională — conducători auto, conducători pentru mașinile blindate, bucătari, croitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău