Ministerul Apărării relansează Campania privind pericolul munițiilor neexplodate în R. Moldova cu genericul „Un pas greșit te poate costa viața!”

  • 04 Aprilie 2023 11:02
Ministerul Apărării relansează Campania privind pericolul munițiilor neexplodate în R. Moldova cu genericul „Un pas greșit te poate costa viața!”

Astăzi, 4 aprilie este Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal. Cu acest prilej, Ministerul Apărării relansează Campania de informare și sensibilizare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate în Republica Moldova cu genericul „Un pas greșit te poate costa viața!”.

Acțiunea are drept scop informarea și sporirea gradului de conștientizare a riscurilor la care se expun cetățenii în cazul descoperirii obiectelor explozive în sol și manipulării necorespunzătoare a acestora.
 
Campania menționată a fost lansată anul trecut în luna aprilie, și s-a desfășurat în două etape, primăvara și toamna. Echipele de geniști ale Armatei Naționale au informat despre pericolul munițiilor neexplodate peste 1800 de elevi din școlile și taberele de odihnă din școli, gimnazii, licee din raioanele Bălți, Fălești, Sîngerei, Strășeni, Ialoveni, Criuleni și Cahul, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.
 
La ediția din anul 2023, geniștii militari vor organiza ședințe de instruire pentru elevi și angajații gospodăriilor agricole, privind modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor neexplodate. Sunt planificate ședințe în localitățile din raioanele Căușeni, Orhei, Anenii Noi, Ștefan Vodă și Ungheni, unde anterior au fost depistate de către echipele de deminare un număr impunător de obiecte explozive rămase în sol din perioada celui de-al Doilea Război Mondial sau din timpul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău