Ministerul Apărării de la București anunță că Rusia a reluat atacurile cu drone în apropierea frontierei cu România

  • 08 Septembrie 11:54
Ministerul Apărării de la București anunță că Rusia a reluat atacurile cu drone în apropierea frontierei cu România

Ministerul Apărării de la București anunță că Rusia a reluat, astăzi, atacurile cu drone asupra unor obiective ucrainene civile și de infrastructură portuară, în apropierea frontierei cu România.

Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru alertarea populației din județele Tulcea și Constanța. Ministerul roman al Apărării a informat aliații și este în contact permanent cu aceștia.

Purtătorul de cuvânt al MAPN, generalul Constantin Spînu, a declarat că Ministerul Apărării condamnă ferm aceste atacuri ale Rusiei împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și care încalcă normele de drept internațional.

Potrivit Radio România, începând cu ora 2:25, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situației aeriene. Astfel, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău