Ministerul Apărării cercetează presupusa vânzare a elementelor de echipament militar

  • 10 Februarie 2022 17:33
Ministerul Apărării cercetează presupusa vânzare a elementelor de echipament militar

Ministerul Apărării nu a confirmat, nici infirmat deocamdată informația apărută în spațiul public despre presupusa vânzare a elementelor de echipament militar de către un militar din Forțele mixte de menținere a păcii. Solicitată de IPN, Ala Diaconu, ofițer de presă al Ministerului Apărări, a specificat că „pe marginea cazului respectiv a fost inițiată o cercetare administrativă pentru a determina veridicitatea informației”. Ministerul Apărării va reveni cu detalii după finalizarea anchetei.

În spațiul public a fost difuzată o informație potrivit căreia șeful Batalionului de Menținere a Păcii din cadrul Brigăzii Nr 1 vindea, printr-un site de anunțuri, bunuri ale Armatei Naționale. Ar fi fost vorba de uniformă militară a Armatei Naționale a Republicii Moldova, saci de spate, cotiere și genunchiere.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării a informat că ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a efectuat joi, 10 februarie, o vizită de lucru în zona de securitate, în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, pentru a se documenta cu situația reală din teren și a se întâlni cu efectivul Armatei Naționale care execută serviciul militar în localitate. „Anatolie Nosatîi a vizitat și Compania infanterie independentă a Forțelor de Menținere a Păcii din Varnița, unde a discutat cu efectivul de pacificatori despre condițiile de serviciu, trai și dificultățile întâmpinate în executarea misiunilor în Zona de Securitate”, precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău