Ministerul Apărării al Marii Britanii neagă afirmațiile Moscovei precum că asupra distrugătorului Marinei Regale britanice ar fi fost trase focuri de avertisment

  • 23 Iunie 2021 15:24
Ministerul Apărării al Marii Britanii neagă afirmațiile Moscovei precum că asupra distrugătorului Marinei Regale britanice ar fi fost trase focuri de avertisment

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele rusești din Marea Neagră, a declarat ministerul rus al Apărării, citat de TASS. Ministerul britanic al Apărării neagă incidentul, transmite DIGI24.ro.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa „o trecere nevinovată” prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaținale”, a informat ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat publicat pe Twitter, potrivit sursei citate

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici. 

Avionul, de tip Suhoi SU-24, a lansat patru bombe cu fragmentare în fața navei NATO, pe traiectoria acesteia, pentru a o împiedica să-și continue cursul, informează Reuters.

„Nu au fost executate focuri directe asupra HMS Defender și nu recunoaștem afirmația referitoare la lansarea bombelor în calea navei”, a fost răspunsul britanicilor.

Distrugătorul HMS Defender a părăsit apele rusești la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, conform ministerului rus, informează Agerpres.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de Cape Fiolent, în largul coastelor peninsulei Crimeea.

Conform marinei britanice, distrugătorul de „tip 45” HMS Defender, înarmat cu rachete antiaeriene, face parte din grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth, desfășurat în Marea Mediterană și execută, în prezent, o serie de misiuni în Marea Neagră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău