Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

  • 27 Februarie 08:42
Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Ministerul Apărării dă asigurări, că în urma atacurilor rusești de ieri seara asupra teritoriului ucrainean, nicio dronă nu a ajuns în spațiul aerian al Rep. Moldova. Informațiile au fost confirmate de autoritățile de la Kiev, după cum anunță Ministerul pe canalul său de telegram, transmite Radio Chișinău.

„În legătură cu presupusul risc de intrare a unei drone în spațiul Republicii Moldova, informăm că nici o dronă lansată de Federația Rusă în această seară asupra Ucrainei nu a survolat spațiul nostru aerian. Partea ucraineană ne-a confirmat că toate dronele lansate asupra regiunii Odesa au fost distruse sau bruiate de apărarea anti-aeriană ucraineană”.

Reacția vine după ce ieri în spațiul public au apărut informații precum că în urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, cu rachete Shahed de producție iraniană, cel puțin una ar fi venit din direcția frontierei cu Rep. Moldova.

Amintim că în cursul acestei luni au fost găsite în două rânduri resturi de dronă în localități din sudul Rep. Moldova, iar în unul dintre cazuri, pe 11 februarie, fragmentele conțineau 50 kg de explozibil, acesta fiind ulterior detonat în condiții de siguranță.

Chișinăul a condamnat în repetate rânduri războiul Rusiei împotriva Ucrainei și cere în continuare sprijin internațional pentru țara vecină, atacată militar de mai bine de doi ani.

Citiți și:

Andrei Curăraru: Avem nevoie de dezvoltarea unor capacități de depistare și distrugere a dronelor care ajung în spațiul aerian al Republicii Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău