Ministerul Apărării a recepționat lotul de echipament medical din partea României

  • 09 Februarie 2023 14:29
Ministerul Apărării a recepționat lotul de echipament medical din partea României

Un lot de ajutoare medicale, în valoare totală de circa 30 de milioane de lei, din partea Guvernului României, a fost transmis astăzi, în cadrul unei ceremonii publice, Spitalului Clinic Militar Central (SCMC) și Agenției Rezerve Materiale, informează un comunicat al Ministerului Apărării.

Evenimentul a avut loc la în prezența ministrului Apărării Anatolie Nosatîi, ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, atașaților militari acreditați în Republica Moldova și reprezentanților Ministerului de Interne.

În context, ministrul Nosatîi a mulțumit statului român pentru sprijinul important acordat Armatei Naționale, apreciind că România, în cadrul parteneriatului strategic cu Republica Moldova, a acordat necondiționat mai multe ajutoare de acest gen țării noastre de la începutul perioadei de pandemie, în scopul fortificării sistemului de sănătate al Republicii Moldova.

Ambasadorul României la Chișinău a declarat că acest lot face parte din sprijinul constant și consecvent pe care România îl acordă Republicii Moldova pe mai multe domenii, inclusiv pe cel de apărare. Cristian-Leon Țurcanu a spus că asistența venită de la București pentru Republica Moldova nu se va opri aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău