Ministerul Apărării: „Nu vom permite ca Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național”

  • 06 Iunie 09:10
Ministerul Apărării: „Nu vom permite ca Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național”

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu o reacție la investigația jurnalistică potrivit căreia fostul șef de Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a transmis informații către un angajat al GRU. Potrivit unui comunicat, specialiștii Ministerului Apărării verifică informațiile apărute în investigația care îl vizează pe Igor Gorgan.

 
„În legătură cu investigația referitoare la fostul Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan.
 
Fostul comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan a fost demis din funcție în anul 2021 de președinta Maia Sandu, inclusiv la propunerea ministrului apărării Anatolie Nosatîi.
 
Toate informațiile care au apărut în investigație sunt atent verificate și analizate de specialiștii noștri în cooperare cu alte instituții ale statului.
 
Ministerul Apărării acordă o atenție maximă oricărui subiect ce ține de securitatea națională și va sancționa cu strictețe orice abatere de la lege comisă de angajații săi.
 
Armata Națională a demonstrat în ultimii doi ani că este hotărâtă să întărească sectorul de apărare pentru a asigura pacea în Republica Moldova și siguranța cetățenilor.
 
Nu vom permite ca Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național. Armata Națională se subordonează nemijlocit Comandantului Suprem al Forțelor Armate și servește Patria”, arată comunicatul Ministerului Apărării.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0,51 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău