Ministerul Agriculturii va beneficia de asistența unui consilier de rang înalt al UE

  • 04 Decembrie 2023 15:59
Ministerul Agriculturii va beneficia de asistența unui consilier de rang înalt al UE

Expertul Rolandas Taraškevičius, consilier de rang înalt în domeniul agricol din Uniunea Europeană, și-a început astăzi activitatea în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Misiunea sa include analiza legislației în vigoare și înaintarea soluțiilor care să aducă legislația națională în conformitate cu standardele europene, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAIA, timp de 20 de ani, expertiza sa a fost esențială pentru mai multe state în procesul de revizuire a politicilor existente și de pregătire pentru aderarea la UE. „Din 2007 până în 2015, Rolandas Taraškevičius a fost atașat în domeniul agricol al Reprezentanței permanente a Lituaniei în Uniunea Europeană. Ulterior, a deținut funcția de viceministru în cadrul Ministerului Agriculturii din Lituania”, precizează sursa citată.

În debutul misiunii, expertul a avut o întrevedere cu conducerea ministerului, în cadrul căreia vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că „prioritatea principală a ministerului este reformarea și actualizarea cadrului legal pentru a îndeplini cerințele și a asigura compatibilitatea cu normele europene”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău