Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță noi reglementări pentru deținătorii de terenuri

  • 12 Aprilie 19:10
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță noi reglementări pentru deținătorii de terenuri

Începând cu anul 2024, Cadastrul funciar la nivel național va fi ținut de Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare. Autoritățile publice locale vor fi responsabile de ținerea Cadastrului funciar la nivel local. Totodată, serviciile pentru reglementarea regimului proprietății funciare, la nivel de raion vor generaliza informația despre terenuri, informează Radio Chișinău.

Fermierii și proprietarii trebuie să prezinte la primăriile locale contractele de arendă sau subarendă. Contractele pe termen de până la 5 ani trebuie înregistrate în registrele contractelor de arendă ale primăriilor. Contractele încheiate pe un termen mai mare de 5 ani sunt notate în registrul bunurilor imobile la Oficiul Cadastral Teritorial.

În cazul terenurilor aflate în posesiune, fermierii/deținătorii de terenuri agricole trebuie să le declare primăriei.

Fermierii care vor prezenta date eronate vor fi nevoiți să restituie subvențiile primite și vor fi incluși în lista de interdicție la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare încurajează agricultorii/proprietarii legali de terenuri să prezinte contractele de arendă, subarendă sau să comunice dreptul de posesiune odată cu obținerea acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău